Archer's Guide / Edzés, életmód / Íjász-játékok: igazi csapatépítő gyakorlatok
Íjász-játékok

Íjász-játékok: igazi csapatépítő gyakorlatok

Az íjász-edzések nagy része mindig ugyan úgy telik: bemelegítés, technikázás, stb. De vannak olyan pillanatok, amikor ki kell ebből törni: néha jó picit “lazább” oldalról megközelíteni az íjászatot. Az íjász-játékok azért jók, mert így játékos keretek közt lehet az íjászat különböző részeit gyakorolni.

Íjász Amőba

Bizonyára mindenki ismeri a klasszikus amőba-játékot, amiben egy 3*3-as rácson kell a megfelelő módon elhelyezni 3 X-et vagy 3 kört, attól függően, melyikkel vagyunk.
Az íjász verzió is ugyan így néz ki: rajzoljátok fel a szokásos rácsot egy lapra, tűzzétek fel a vesszőfogóra és hajrá. Nehezíteni lehet a papírméret megváltoztatásával, vagy a távolság növelésével is.

5 lapos póker

Helyezzetek fel véletlenszerű sorrendben egy pakli francia kártyát a vesszőfogóra (ugyan azzal a módszerrel fel tudjátok tűzni, mint amivel a lőlapot szokás). Utána már nincs más dolgotok, mint egy előre megbeszélt távról “húzni”, azaz mindenki lő 5 körben egyet-egyet.

Természetesen ez a játék átültethető bármelyik magyar kártyajátékra is 🙂

Távbecslős – kieséses játék

Ezt kétféle módon is lehet játszani, de a lényege ugyan az: a lehető legpontosabban kell távot becsülni. Az első a száraz edzések idején jó, amikor valamiért nincs nálatok íj: megálltok egy helyben, kiválasztotok egy tereptárgyat és megsaccoljátok a távolságot. Ezután távmérővel leméritek (ha nincs, jó a mérőszalag is, csak körülményesebb 🙂 ). Aki a legmesszebb volt tőle, kiesett.

Az íjas verzió ugyan így néz ki, csak itt nem elég a bemondás: el is kell találni a célt – természetesen ehhez a módszerhez nem jó bármilyen tereptárgy, célszerű valamilyen vesszőfogót, 3D-s állatot használni. Meg kell előre állapodni, hogy mi számít találatnak: a vesszőfogó/állat, vagy egy kisebb zóna, stb. Aki nem találja el, kiesik.

Ti ismertek még ilyen íjász-játékokat?

Forrás: G5 Prime

Ne maradj le az újdonságokról - iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről Balou

Balou
2006-ban ragadtam először komolyabban íjat a kezembe - azóta nem nagyon sikerült leraknom. Akkor még egy tradícionális íjjal próbálkoztam, majd jött a komplett csigás evolúció: irányzék nélküli csigás, vadászirányzékos és most scope. De ettől függetlenül igyekszem az íjászatot minden szemszögből figyelni.

Nézd meg ezt is!

Kakas István és Búzás Károly az RTL Klub-on!

A nemrégiben befejeződött Világjátékokon első helyezést elérő Kakas Istvánt és a 10. helyet elérő Búzás …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük