Az íjász-edzések nagy része mindig ugyan úgy telik: bemelegítés, technikázás, stb. De vannak olyan pillanatok, amikor ki kell ebből törni: néha jó picit „lazább” oldalról megközelíteni az íjászatot. Az íjász-játékok azért jók, mert így játékos keretek közt lehet az íjászat különböző részeit gyakorolni.

Íjász Amőba

Bizonyára mindenki ismeri a klasszikus amőba-játékot, amiben egy 3*3-as rácson kell a megfelelő módon elhelyezni 3 X-et vagy 3 kört, attól függően, melyikkel vagyunk.
Az íjász verzió is ugyan így néz ki: rajzoljátok fel a szokásos rácsot egy lapra, tűzzétek fel a vesszőfogóra és hajrá. Nehezíteni lehet a papírméret megváltoztatásával, vagy a távolság növelésével is.

5 lapos póker

Helyezzetek fel véletlenszerű sorrendben egy pakli francia kártyát a vesszőfogóra (ugyan azzal a módszerrel fel tudjátok tűzni, mint amivel a lőlapot szokás). Utána már nincs más dolgotok, mint egy előre megbeszélt távról „húzni”, azaz mindenki lő 5 körben egyet-egyet.

Természetesen ez a játék átültethető bármelyik magyar kártyajátékra is 🙂

Távbecslős – kieséses játék

Ezt kétféle módon is lehet játszani, de a lényege ugyan az: a lehető legpontosabban kell távot becsülni. Az első a száraz edzések idején jó, amikor valamiért nincs nálatok íj: megálltok egy helyben, kiválasztotok egy tereptárgyat és megsaccoljátok a távolságot. Ezután távmérővel leméritek (ha nincs, jó a mérőszalag is, csak körülményesebb 🙂 ). Aki a legmesszebb volt tőle, kiesett.

Az íjas verzió ugyan így néz ki, csak itt nem elég a bemondás: el is kell találni a célt – természetesen ehhez a módszerhez nem jó bármilyen tereptárgy, célszerű valamilyen vesszőfogót, 3D-s állatot használni. Meg kell előre állapodni, hogy mi számít találatnak: a vesszőfogó/állat, vagy egy kisebb zóna, stb. Aki nem találja el, kiesik.

Ti ismertek még ilyen íjász-játékokat?

Forrás: G5 Prime

Tetszett?
Oszd meg!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövess minket!
Ez is érdekelhet!
Hirdetés
ajandekboltbanner (1)
ÍJÁSZ HÍRLEVÉL

Ne maradj le az újdonságokról – iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó bejegyzések

Hoyt Invicta íjteszt

Még nem nagyon sikerült semmi konkrét véleményt írjak az új íjról, mert nem tudtam egyértelmű döntésre jutni vele kapcsolatban eddig. Ennek most vége, mert azt

Carter Honey Back Tension Elsütő

Kezdő csigás íjászként,mint sokunknak nekem is minden újdonság számba megy! A célom nekem is az, hogy minél pontosabban a célba juttassam a kilőtt vesszőt! Mint

World Archery 3D Világbajnokság – Kanada

Épp, hogy véget ért a HDH-IAA 3D Európabajnokság Szlovákiában (ahol mindent elsöprő magyar éremeső hullott), a szűkebb magyar válogatott máris készül a következő megmérettetésre: a

Nemzetközi Versenyözön a nyár végén

2019 augusztus-szeptemberi időszakra minden bizonnyal igaz, hogy igazi „íjász dömping” – legalábbis nemzetközi viszonylatban! 3D fronton Szlovákiában (Várna) állnak helyt magyarjaink (szám szerint 126-an a