Archer's Guide / Tudtad-e / Nagy Béla volt eddig az egyetlen magyar, aki Olimpián pontszerző helyezést ért el: 1980. Moszkva: 5. hely

Nagy Béla volt eddig az egyetlen magyar, aki Olimpián pontszerző helyezést ért el: 1980. Moszkva: 5. hely

Az 1980-as Olimpián sikerült Nagy Bélának elérnie azt az eredményt, amit magyarnak azóta se sikerült. Azon a nyáron 5. helyezést ért el a versenyen – mindezt úgy, hogy a harmadik versenynapon becsúszott egy mellé (kattintó alatt lőtte el a vesszőt). Ha nincs az a mellé, valószínűleg még szebb eredményt ért volna el.

De Nagy Béla nem ezt az eredményét tartja a legnagyobb sikerének, mivel ezen az Olimpián nemzetenként csak 2-2 fő vehetett részt – ráadásul a nyugati országok bojkottálták is a rendezvényt. Számára a legnagyobb eredmény a Punta Ala-i világbajnokságon elért hetedik hely jelenti, ahol 127 íjász mérte össze tudását.

(Képforrás: magyarhirlap.hu)

Ne maradj le az újdonságokról - iratkozz fel hírlevelünkre!

A szerzőről Balou

Balou
2006-ban ragadtam először komolyabban íjat a kezembe - azóta nem nagyon sikerült leraknom. Akkor még egy tradícionális íjjal próbálkoztam, majd jött a komplett csigás evolúció: irányzék nélküli csigás, vadászirányzékos és most scope. De ettől függetlenül igyekszem az íjászatot minden szemszögből figyelni.

Nézd meg ezt is!

5 érdekesség a Rió Olimpiáról

5 érdekesség a 2016-os riói Olimpia íjászairól

Már nincs sok hátra és megkezdődnek a 2016-os nyári játékok Rióban. A World Archery összegyűjtött …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük