Archer's Guide / Felszerelés / Íjászat alapjai: húzáshossz megállapítása
Húzáshossz

Íjászat alapjai: húzáshossz megállapítása

Amikor elkezdi valaki az íjászatot, két fontos kifejezéssel biztosan fog találkozni: húzóerő és húzáshossz. Ez utóbbival kapcsolatban készített Csikós József (Prime gyári versenyző) nekünk egy részletes videót.

Ebben a videóban megmutatja, hogy hogyan célszerű mérni a húzáshosszt, mik azok a dolgok, amiket gyakran elrontanak, illetve mikre érdemes odafigyelni.

Józsi alapvetően csigás íjász, tehát ebből az aspektusból magyarázza a dolgokat, de az alapok minden íjtípus esetében azonosak és remélhetőleg mindenki számára érdekes információkat tartalmaz!

A szerzőről Balou

Balou
2006-ban ragadtam először komolyabban íjat a kezembe - azóta nem nagyon sikerült leraknom. Akkor még egy tradícionális íjjal próbálkoztam, majd jött a komplett csigás evolúció: irányzék nélküli csigás, vadászirányzékos és most scope. De ettől függetlenül igyekszem az íjászatot minden szemszögből figyelni.

Nézd meg ezt is!

Íjász lőtéri etikett

Zárt Íjász lőtér etikettje – avagy így viselkedj íjászat közben

Szerencsére egyre több íjász van itthon – és ezzel párhuzamosan egyre több íjász lőtér áll …

1 hozzászólás

  1. Szerintem a húzáshossz mértéke nem az íj sajátossága hanem az íjászé. Tehát ugyanazt az íjat más mértékben tudja meghúzni egy rövid karú ember, mint egy hosszú karú. Ennek akkor van értelme ha mindenkinek személyre szabottan csinálnának íjakat. Vagy ezekből is léteznek különböző méretűek?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.