Kezdő csigás íjászként,mint sokunknak nekem is minden újdonság számba megy! A célom nekem is az, hogy minél pontosabban a célba juttassam a kilőtt vesszőt! Mint mindenki más, én is rengeteg elsütőt kipróbáltam: csuklószíjast, marok és most egy Back Tensiont. Egy Carter Honey ről lenne szó! Sem le, sem pedig rábeszélni senkit nem akarok, a véleményem szubjektív.

Mégis minden kezdő számára csak ajánlani tudom! Miért? Talán mert ezzel is érzékelheted mikor az íj húzás-tolásáról beszélnek. Aztán a hátfeszültségről,ami szintén elengedhetetlen hozzá!

Amiért ezt a típust választottam a sok közül, hogy rendelkezik egy biztosító szerkezettel, amit az oldás előtt egy egyszerű ujj mozdulattal kibiztosíthatunk. Továbbá vissza zárva könnyebb az íj vissza engedése!

Ergonómiai szempontból is egész kellemes érzetet biztosít! A fej része mágneses, így a biztosító lenyomásával azonnal a helyére ugrik, azonnal kezdhetjük a következő lövést.

Egy csavar segítségével állítható a sütés érzékenysége. Sokan mondják csak pálya íjászathoz alkalmas, mert a fel- és le lövéseknél változhatnak a végtagok pozíciói…bár a nagykönyv a T vonal mindenkori megtartását írja.
A hazai íjászaink közül talán Kun Alízt tudnám kiragadni, aki szinte minden szakág versenyein csak BT elsütőt használ, nála valamiért még is jól működik!

Carter Honey Back Tension ElsütőPár órás tesztem utáni tapasztalatom a következő:

 • kevésbé mozdulok bele a lövésbe és rántok bele az elsütésbe.
 • Rövid távon (18 méter) egész rövid idő alatt,jó szórásképet tudtam produkálni vele.

Nyilván mint mindenhez,ehhez is rengeteg lövés kell,mire magabiztossá válik vele az ijász.

Ha lehetőségetek van a kipróbálására, ajánlom mindenképpen! Sokat segíthet az irányzék célon tartásában és egy egyenletes stabil elsütésben.

Tetszett?
Oszd meg!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

2 Comments

 1. Zoltán

  Érdekelne hogy mi a külömbség A Carter Honey és az Carter Evolution elsütők között?

  1. Váradi Balázs

   Szia!
   Elnézést, valamiért SPAM-be került a kommented… A Honey egy klasszikus BT, tehát mozgásra/törésre old (mondhatni elforgatod a hátfeszültséggel és úgy fog oldani). Ezzel szemben az Evolution fonterőre old, tehát bizonyos erő-ellenállásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövess minket!
Ez is érdekelhet!
Hirdetés
ajandekboltbanner (1)
ÍJÁSZ HÍRLEVÉL

Ne maradj le az újdonságokról – iratkozz fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó bejegyzések

Hoyt Invicta íjteszt

Még nem nagyon sikerült semmi konkrét véleményt írjak az új íjról, mert nem tudtam egyértelmű döntésre jutni vele kapcsolatban eddig. Ennek most vége, mert azt

Carter Honey Back Tension Elsütő

Kezdő csigás íjászként,mint sokunknak nekem is minden újdonság számba megy! A célom nekem is az, hogy minél pontosabban a célba juttassam a kilőtt vesszőt! Mint

World Archery 3D Világbajnokság – Kanada

Épp, hogy véget ért a HDH-IAA 3D Európabajnokság Szlovákiában (ahol mindent elsöprő magyar éremeső hullott), a szűkebb magyar válogatott máris készül a következő megmérettetésre: a

Nemzetközi Versenyözön a nyár végén

2019 augusztus-szeptemberi időszakra minden bizonnyal igaz, hogy igazi „íjász dömping” – legalábbis nemzetközi viszonylatban! 3D fronton Szlovákiában (Várna) állnak helyt magyarjaink (szám szerint 126-an a